Henry heeft via het ATC nu een contract voor onbepaalde tijd

Henry was al geruime tijd uit het arbeidsproces, had de nodige privéproblemen door oa een stuk gelopen relatie. De gemeente wil graag beter zicht hebben op zijn competenties en wil graag dat hij weer ritme en structuur oppakt en conditie opbouwt.

Het traject van Henry verliep goed, hij bouwde zijn uren snel op naar 32 uur per week. Henry was dagelijks op tijd aanwezig en kwam zijn afspraken na. Zijn privé problemen nam hij niet mee naar zijn werk. We hebben enkele testen met hem gedaan en de competentiemeting. Zo hebben we een beter beeld gekregen van zijn competenties en leerbaarheid en vooral kunnen zien dat hij goed gemotiveerd is, initiatief neemt en een aanpakker is. Via een collega van ons is hij geplaats bij een camping in de regio waar hij als klusjesman en EHBO-er bij een zwembad werkt. Hij heeft inmiddels  een contract voor bepaalde tijd.

Het traject heeft Henry opnieuw zijn vaardigheden  en competenties laten (her)ontdekken en door te laten zien wat hij in zijn mars heeft, heeft dit hem een baan opgeleverd.

Karin heeft meer zelfvertrouwen door competentieprogramma van ATC

Karin 47 jaar, ze heeft een LNHO opleiding gedaan, is jong getrouwd en heeft uit haar ( toenmalige) huwelijk 3 kinderen. Ze heeft in het huwelijk niet of nauwelijks gewerkt, wel heeft het echtpaar een restaurant gerund, waarbij het leeuwendeel van het werk op haar schouders rustte. Ze is inmiddels gescheiden en woont alleen. Er is veel strijd geweest om de kinderen. Karin is naar het ATC gekomen om weer ritme, structuur en conditie op te bouwen. Daarnaast wilde de gemeente graag weten hoe het met haar motivatie stond en wat/hoe kansen op de arbeidsmarkt zijn. De gemeente had hierin geen positief beeld van haar. Het traject verliep in het begin inderdaad ook moeizaam, ze had vooral moeite zich aan afspraken te houden. Daar hebben enkele (counseling)gesprekken over plaatsgevonden. lees meer